PICA SAVIJAČA NA TURSKI NAČIN, PRSTE DA POLIŽEŠ: Bogat fil i 2 vrste sira koji se bukvalno razvlači pri svakom zalogaju

Recept za pica pitu, još ukusniju od gibanice!

YouTube/Screenshot/Nefis Yemek Tarifleri

Priprema se bukvalno na brzaka, potrebne su vam malte ne iste namirnice kao za picu. Idealne su doručak ili večeru.. 

Sastojci:

Fil:

  • 3 jajeta
  • malo soli
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 čaša od 2 dl brašna
  • 1/2 praška za pecivo

I još:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g šunke
  • 200 g sira
  • 100 g kačkavalja
  • kečap
  • origano
  • susam

Priprema:

Umutiti jaja, dodati malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Šunku iseckati, kačkavalj izrendati, sir usitniti. Pakovanje kora podeliti na 3 dela, za tri rolata, tako da ide 5 kora za jedan rolat. Ređati kora, fil (3 kašike), kora, fil, kora, fil, kečap, kora, sir, šunka, origano, kora, kečap, kačkavalj. Urolati. Napraviti tako još 2 rolata. Ostaviti 3 kašike fila za premazivanje rolata.

Rolate staviti u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, premazati svaki kašikom fila i posuti susamom. Peći 35-40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokriti krpom da se prohladi, pa seći. 

Izvor: Stvar ukusa