SAVIJAČA SA MLEVENIM MESOM: Kao iz omiljene pekare, a umesto kora koristite lisnato testo 

Nema ništa bolje nego za doručak pojesti savijaču sa mlevenim mesom uz jogurt.

Printscreen/YT/ Ольга Матвей

Savijača sa mlevenim mesom idealna je za doručak uz jogurt ili kiselo mleko. Recept sa lisnatim testom skratiće vam vreme pripreme, jer ne gubite vreme na razvlačenje kora, a biće jednako hrskava i ukusna. 

Sastojci:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 500 g lisnatog testa
  • 20 g mirođije
  • so, biber

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, pa dodajte naseckanu mirođiju. Posolite i pobiberite po ukusu. Sastojke dobro sjedinite. Lisnato testo podelite u četiri dela, pa svaki posebno razvucite oklagijom. Dve tri kašike fila stavite u testo i lepo rasporedite celom dužinom. Lagano urolajte i zatvorite krajeve, pa prebacite u okrugli kalup prečnika 20-24 cm obložen papirom za pečenje. Postupak ponavite, a rolnice ređajte jednu oko druge. Odozgo premažite žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C nekih 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa