DOMAĆI HLEB PUNJEN SIROM: Mekano testo, a korica krckava - zaboravićete na kupovni kada ga probate

Uživajte u domaćem mirisnom hlebu.

Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Ovo je recept za najukusniji hleb koji ćete ikada napraviti. Punjen je sirom, a toliko je mekan da možete jesti samo njega. Priprema nije komplikovana, samo pratite korake i dobićete najbolji domaći hleb.

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 800 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 300 g sira
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na 20 minuta da kvasac malo nadođe.  Zatim dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno. Zamesiti meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.

Podeliti testo na 4 dela. Svaki deo razvaljajte u okrugli oblik. Prvi deo premažite otopljenim puterom i pospite rendanim sirom. Stavite drugu i ponovo premažite puterom i pospite rendanim sirom. Postavljamo i treći deo i nastavljamo kao i ranije. Na kraju stavljamo četvrti deo. Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine 2 prsta. Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim puterom. Pokrijte tepsiju i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.

U galeriji ispod pogledajte postupak pripreme.

Izvor: Stvar ukusa