RECEPT ZA RUSKU CARSKU PITU: Brašno i prašak za pecivo zamenite namirnicom koju svi imaju i bez koje Srbi ne mogu

Carska pita na ruski način se pravi za nijansu drugačije od srpske, jer se umesto testa koristi hleb.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Carska pita je je toliko jednostavna za pripremu i prva nestane sa svečnaog stola. Sada se pravi još lakše nego inače jer zaboravite na brašno i prašak za pecivo, testo zamenite bajatim hlebom. Nećete bacati hranu, a napravićete jednu od najukusnijih domaćih pita. Sastoje skoro svi imaju kod kuće, a super je predlog za Prvi maj. 

Sastojci: 

  • 4 kriške hleba 
  • 3 mlada luka 
  • 200 g šunke 
  • 140 g feta sira 
  • 30 g putera 
  • 4 jajeta 
  • 250 ml mleka 
  • 200 g tvrdog sira 
  • origano

Priprema:

Hleb isecite na kockice, pa stavite u okruglu vatrostalnu posudu, koju ste premazali istopljenim puterom. Dodajte secakni mladi luk i šunku, a zatim i izgnječen feta sir. Prelijte otopljenim puterom. Umutite jaja sa mlekom i dobijenu smesu sipajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i origanom. Pecite 10 minuta na istoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa