Slani rolat sa praškom šunkom i belim sirom

Postoje brojni recepti za slane rolate, ali ovaj sa praškom šunkom i belim sirom je klasika kojoj niko neće odoleti. Priprema se za manje od sat vremena i idealan je kao predjelo.

Printscreen/YT/One day One recipe

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • so po ukusu
  • 1 prašak za pecivo
  • 70 g kiselepavlake

Za fil:

  • 400 g mekanog belogsira​
  • 70 g kisele pavlake
  • 300 g praškešunke

Recept za slani rolat sa praškom šunkom i belim sirom:

Za slani rolat sa praškom šunkom i belim sirom prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podelite belanca i žumanca po posudama, pažljivo ih razdvojite. Prvo belanca dobro umutite, zatim umutite žumanca i dodajte ih belancima. Sipajte nakon toga i brašno, so, ulje, prašak za pecivo i pavlaku. Dobro umutite, dok ne dobijete glatku smesu. Podmažite tepsiju i posipajte je brašnom, pa dobijenui smesu sipajte u tepsiju tako što ćete da je razlijete.

Ubacite tepsiju sa smesom za rolat u rernu i pecite oko 20 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju. Kada izvadite koru iz rerne obložite je vlažnom krpom i urolajte, pa ostavite da se potpuno ohladi. U međuvremenu pripremite fil. Pomešajte beli sir, pavlaku i rendanu prašku šunku. Kada se kora ohladi, razvijte je i premažite ravnomerno filom, pa ponovo pažljivo urolajte i zatim gornji sloj kore premažite krem sirom. Držite u frižideru do serviranja.

Slani rolat je idealan za proslave i druženja, a možete da ga prilagođavate svom ukusu i da filujete čime god poželite. Ukoliko volite takve zakuske, možda ćete želeti da napravite i slani rolat od lisnatog testa.

Pročitajte i kako se pravi praznični slani rolat sa piletinom.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Rolat od lisnatog testa  instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.