Jednostavna pita sa kupusom za štedljive domaćice

Pita sa kupusom je odličan izbor za domaćice koje žele pristupačno, a ukusno jelo.

Print screen / You tube / thecookingfoodie.com

Sastojci:

Za fil:

  • 3 kašike ulja
  • 1 luk, seckani
  • 1 velika šargarepa, narendana
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 500 g kupusa, tanko isečenog
  • So
  • Biber
  • Ostali začini po izboru

Za testo:

  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 84 g brašna
  • 3 jajeta
  • susam za posipanje

Recept za pitu sa kupusom za štedljive domaćice:

Kako biste napravili pitu sa kupusom, prvo zagrejte rernu na 190C. Postavite papir za pečenje na dno okrugle tepsije. Stavite na stranu. Napravite fil tako što ćete u velikom tiganju da zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani crni luk i pržite dok ne porumeni, oko 6-7 minuta. Dodajte narendanu šargarepu, papriku iseckanu na kockice i pržite, često mešajući, oko 5-7 minuta. Dodajte kupus i pržite još 10-12 minuta. Isključite ringlu i stavite na stranu.

U činiji pomešajte majonez, šećer, so, prašak za pecivo i 3 kašike brašna. Mešajte, dok smesa ne postane glatka. Dodajte jaja i mešajte dok se ne sjedine i ne ujednače. Dodajte ostatak brašna i mešajte da smesa postane glatka i gusta. Sipajte polovinu testa na dno tepsije i ravnomerno rasporedite. Zatim rasporedite fil preko testa, pa sipajte ostatak testa na fil i ravnomerno rasporedite. Pospite semenke susama odozgo. Pecite 25-30 minuta ili dok ne porumeni na vrhu. Ostavite da se ohladi najmanje 20-30 minuta, a zatim servirajte. Možda ćete želeti da napravite i sicilijansku pitu sa sirom.

Pročitajte kako se pravi sardinijska pita sa paradajzom idealna za doručak

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem  Instagram / yourcustomketo_weightloss

StvarUkusa