Pita od gotovih kora, sa mesom i jogurtom

Pita od gotovih kora, sa mesom i jogurtom se vrlo jednostavno pravi i idealna je za jak doručak ili užinu.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 luka, sitno seckana
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • biber i so po ukusu
  • ulje
  • kore za pitu

Za preliv:

  • 300 ml jogurta
  • 300 ml kisele vode
  • 60 ml ulja
  • kašičica soli

Recept za pitu od lisnatog testa sa mesom i jogurtom:

Kako biste napravili pitu sa mesom i jogurtom prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Luk sitno iseckajte pa ga propržite na ulju. Dodajte mleveno meso i mešajte. Tome dodajte so i biber, sodu bikarbonu i pržite oko 20 minuta. Tepsiju podmažite uljem pa stavite tri kore testa. Treću koru premažite sa tri kašike fila. Nastavite da ređate kore i fil, dok ne potrošite materijal. 

Završite korama i odmah isecite pitu na kocke. U posebnoj činiji umutite jogrut, kiselu vodu, ulje i so pa prelijte pitu, tako da preliv uđe i između proreza. Ostavite da odstoji vrlo kratko pa je ubacite u zagrejanu rernu i pecite 45 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa plavim patlidžanom.

Pročitajte kako se pravi zelnik, makedonska pita sa mesom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi  Instagram/eczdytincibulut

StvarUkusa