Brza pita bez kora sa karfiolom i piletinom

Uživajte u neodoljivom ukusu ove brze pite bez kora.
Brza pita bez kora sa piletinom i karfiolom Foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Sastojci:

  • 700 g kuvanog karfiola
  • 3 šake rendanog sira
  • 1/4 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice majčine dušice
  • 1/4 kašičice kari praha
  • 2 kašičice meda
  • 1 pileći file
  • pola glavice crvenog luka
  • 200 g sira za mazanje
  • 3 jajeta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ovo je savršeno jednostavno, ali bogato jelo koje spaja nežan ukus karfiola sa kremastim sirom i začinjenom piletinom. Može se poslužiti kao lagani ručak ili večera, a idealno se slaže uz svežu salatu.

Saveti:

Ako želite intenzivniji ukus, dodajte malo dimljene paprike ili belog luka u prahu.
Umesto pilećeg filea, možete koristiti dimljenu piletinu ili čak seckanu šunku.
Jelo je odlično i sutradan – samo ga podgrejte u rerni ili na tiganju.

Pileći file sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crveni luk i kratko propržite.

Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje pa izgnječite kuvani karfiol viljuškom ili ga grubo iseckajte.Pomešajte začine (kurkumu, majčinu dušicu, kari, so i biber) i med dok ne dobijete ujednačenu smesu. Premažite preko karfiola pa pospite rendanim sirom. Zatim odozgo stavite prženu piletinu i luk pa prelijte mešavinom krem sira i jaja.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji, nekoliko minuta pred kraj pečenja možete posuti još malo rendanog sira za dodatnu hrskavost.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Instagram/sara.haven