RECEPT OD 3 SASTOJKA STAR VIŠE OD 40 GODINA: Od sada ćete jaja spremati samo na ovaj način

Novi kulinarski trend u pripremi jaja su jaja na oblaku.

Shutterstock

Jaje na oblaku ili jaje u gnezdu totalni je hit na društvenim mrežama u poslednje vreme. Međutim, verovali ili ne recept je star više od 40 godina, a za njegovu pripremu vam treba svega 3 sastojka

Priprema je jednostavna, a kada jednom probate jaje na oblaku, više ih nikada nećete pripremati na isti način.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 50 g rendanog sira 

Priprema:

Najpre uključite rernu da se zagreva na 230 stepeni. Pleh za pečenje obložite pek papirom. Odvojite belanca od žumanaca pa žumanca pažljivo prebacite u činiju vodeći računa da se ne razliju. Belanca posolite i umutite u čvrst sneg mikserom. U sneg potom dodajte rendani sir. Umešajte ga pažljivo špatulom.

Na pek papiru, koji ste prethodno stavili na pleh, oblikujte dva oblaka od belanaca sa sirom ( i ovo je najbolje odraditi gumenom špatulom). U sredini oblikujte udubljenje u koje ćete kasnije staviti žumance.

Pecite u rerni 3 minuta. Zatim u udubljenja koja ste napravili pažljivo ubacite žumanca. Pecite još 3 minuta. Poslužite odmah.