Omiljeni doručak mnogih.
Sastojci:
- 200 grama palente
- 3/4 kašike soli
- 25 grama maslaca
- 50 grama svežeg krem sira
- 500 ml vode
- jogurt
Priprema:
U posudi srednje veličine prokuvajte vodu.
Polovinu vode -250 ml, odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte palentu.
Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte dok ne omekša.
Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode.
Pred kraj kuvanja, dodajte krem sir. Možete palentu kombinovati i sa jogurtom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gastro.24 Sata.Hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem