Omiljeni doručak mnogih.
Sastojci:
- 200 grama palente
- 3/4 kašike soli
- 25 grama maslaca
- 50 grama svežeg krem sira
- 500 ml vode
- jogurt
Priprema:
U posudi srednje veličine prokuvajte vodu.
Polovinu vode -250 ml, odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte palentu.
Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte dok ne omekša.
Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode.
Pred kraj kuvanja, dodajte krem sir. Možete palentu kombinovati i sa jogurtom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gastro.24 Sata.Hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus