Možete da služite kao glavno jelo ili kao prilog nekom mesu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 150 g švapskog sira (ili krem sira)
- 2 praziluka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- ½ l mleka
- 1 kašika soli
- po 1 kašičica majorana i majčine dušice
- po ½ kašičice kima i bibera
Priprema:
Operite i kuvajte krompir pola sata u vodi. Prohlađen krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Jedan praziluk iseckajte i 5 minuta pržite na ulju, zatim dodajte brašno i postepeno mleko da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte sos desetak minuta uz stalno mešanje. U skuvan sos stavite sir pomešan sa jajetom, majoran, majčinu dušicu i kim.
U vatrostalnu činiju ređajte krompir isečen na kolutove, posolite i pobiberite ga, pa pospite iseckanim prazilukom i prelijte sosom. Ponovite redosled dok ne utrošite krompir i sos. Poslednji red je sos. Pecite u rerni na 180°C 20 minuta. Služite toplo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus