Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od sada ćete ga samo ovako praviti: Krompir na bečki način, može kao prilog ili glavno jelo

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Od sada ćete ga samo ovako praviti: Krompir na bečki način, može kao prilog ili glavno jelo

 Izvor: Foto: Shutterstock

Možete da služite kao glavno jelo ili kao prilog nekom mesu.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 150 g švapskog sira (ili krem sira)
  • 2 praziluka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • ½ l mleka
  • 1 kašika soli
  • po 1 kašičica majorana i majčine dušice
  • po ½ kašičice kima i bibera

Priprema:

Operite i kuvajte krompir pola sata u vodi. Prohlađen krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Jedan praziluk iseckajte i 5 minuta pržite na ulju, zatim dodajte brašno i postepeno mleko da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte sos desetak minuta uz stalno mešanje. U skuvan sos stavite sir pomešan sa jajetom, majoran, majčinu dušicu i kim.

U vatrostalnu činiju ređajte krompir isečen na kolutove, posolite i pobiberite ga, pa pospite iseckanim prazilukom i prelijte sosom. Ponovite redosled dok ne utrošite krompir i sos. Poslednji red je sos. Pecite u rerni na 180°C 20 minuta. Služite toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajsam.com

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti