BAJAT HLEB PRELIJTE OVOM SMESOM I DOBIĆETE NAJBOLJE PRŽENICE: Još kada ih pospete sirom i zapečete - prste da poližete

Kada nemate ideju šta da pripremite za doručak ili večeru, prženice iz rerne su pravo rešenje.

Printscreen/YT/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Doručak je najavažniji obrok i zato je jako bitno da ga ne preskačete, ali i da bude zasitan. Obavezno napravite prženice iz rerne  prelivene smesom od jaja i mleka. A kada odozgo pospete sir, pa zapečete dobićete najbolji obrok. Ovako pripremljene prženice se odlično slažu sa jogurtom i kiselim mlekom. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 300 ml mleka
  • so, biber, začinska paprika
  • 80 g čedar sira 
  • 3-4 kriške starog hleba
  • 1 kašika rastopljenog putera

Priprema:

Umutite jaja, dodajte mleko, začine, rendani sir i dobro sjedinite. Hleb isecite. U tepsiju sipajte istopljeni puter, pa dodajte smesu i promešajte. Stavite kriške hleba i lepo umočite. Pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.