TRADICIONALNI BUGARSKI MIŠ-MAŠ: Doručak koji se sprema za 5 minuta, a kada ga jednom probate pravićete ga uvek

Miš maš je tradicionalni omlet na bugarski način.

Shutterstock

Miš-maš je omlet na bugarski način, koje se sprema najčešće za doručak, a priprema je jednostavna i laka. Kako mu samo ime kaže, reč je o papazjaniji - mešavini raznoraznih sastojaka. Ukoliko se nađete u Bugarskoj, ovo jelo će vam ponuditi u u svakom restoranu u kom se nađete. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 pečene paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 paradajz srednje veličine
  • 150 g feta sira
  • so, biber
  • seckani peršun

Priprema:

Naseckajte sitno crni i beli luk, pa propržite na ulju, a potom dodajte naseckanu papriku i paradajz, poklopite tiganja i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Nakon toga dodajte feta sir isečen na kockice, a potom i jaja koja ste umutili u posebnoj činiji sa malo soli. Jaja ne mešajte, već ih povremeno gurkajte varjačom dok se ne isprže. Pecite oko 2-3 minuta dok jaja ne dobiju lepu gustinu. Pred sam kraj dodajte sitno naseckan peršun.

Izvor: Stvar ukusa