Slane kiflice sa pivom

Slane kiflice sa pivom su mekane iznutra, a spolja hrskave i idealne za užinu i grickanje.
Slane kiflice sa pivom Foto: prt scr / yt/ My German Recipes

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 7 g instant kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 80 ml mlakog mleka
  • 25 ml otopljenog putera
  • 100 ml svetlog piva
  • 1 kašičica soli
  • 1 žumanca
  • 2 kašike vode
  • malo krupne soli
Savet za dizanje testa:

Kako bi se testo dobro diglo, potrebno je da ga držite na optimalnoj temperaturi od 22 do 25 stepeni. Potrebno je da se diže oko 45 minuta i da ga pokrijete kuhinjskom krpom. Ne dirajte ga tokom perioda dizanja. Potrebno i da posuda stoji na istom mestu i da je ne premeštate, dok se testo diže.

Recept za slane kiflice sa pivom:

Kako biste napravili kiflice, dodajte kvasac i šećer u mleko i ostavite da odstoji 10 minuta. U velikoj posudi pomešajte brašno sa solju, puterom i pivom. Zatim dodajte mleko sa kvascem. Mesite dok se ne dobije glatko testo, pa pokrijte i ostavite da odstoji oko 20 do 30 minuta.

Podelite testo na dva dela jednake veličine. Svaki deo razvaljajte u krug prečnika oko 30 cm. Svaki krug podelite na 8 trouglastih kriški. Razvaljajte svaki trougao od šire strane ka šiljatom kraju. Oblikujte kiflicu i stavite na pleh.

Zagrejte rernu na 180°C. Ostavite da odstoji 15 minuta. Pomešajte žumance sa 2 kašike vode, pa premažite kiflice. Pospite krupnom solju i pecite oko 15 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće kiflice bolje nego iz pekare.

Pročitajte kako se prave vazdušaste kiflice zalivene jogurtom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kiflice sa džemom Izvor: Instagram/cooking_with_larisa

StvarUkusa