Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 30 g kvasca
  • 300 ml vode
  • 350 g sitnog sira
  • 400 g putera
  • so, po ukusu
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 tegle ajvara
  • susam za posipanje

Recept za domaće kiflice sa filom od ajvara:

Kako biste napravili kiflice, prvo izmešajte kvasac sa šećerom. Nakon toga sve prelijte sa 50 ml mlake vode. Kada se digne, dodajte mu brašno, so, omekšani puter i sitni beli sir. Postepeno dodajte preostalu vodu kako biste umesili glatko testo koje se ne lepi za ruke. Od testa napravite loptu i ostavite je na toplom mestu pola sata.

Kada testo poraste podelite ka na četiri veća diska. Svaki disk istanjite oklagijom. Tri diska premažite preostalim puterom i poređajte sva 4 jedan preko drugog, pa ostavite da odstoji desetak minuta.

Od toga oklagijom sva četiri diska odjednom razvaljajte u veliki krug. Oštrim nožem isecite testo na 32 trougla. Na svaki staviti po kašičicu ajvara, pa umotajte u kiflicu i poređajte na podmazanu tepsiju.

Premažite kiflice umućenim jajetom. Pospite susamom i na svaku stavite malo putera. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kiflice 20 minuta. Možda ćete želeti da napravite i posne kiflice punjene povrćem.

Pročitajte i kako se prave mekane kiflice punjene sirom

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow  kiflice od prhkog testa sa višnjama

StvarUkusa