Jela sa piletinom niko ne odbija, a najčešće se sprema belo meso. Njega možete da pripremate u raznim slatko-kiselima umacima, sa kremastim sosovima, pohovano...A jedan od omiljenijih načina pripreme belog mesa je i rolovano. Danas vam predlažemo da za ručak napravite jednostavno belo meso punjeno krem sirom i paradajzom, a obmotano slaninom.Specijalitet kojem niko neće odoleti, a na kraju se posipa i sirom koji se razvlači.
- Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 100 g krem sira
- 200 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 150 g slanine
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa tupom stranom noža "tapkajte" po njemu. Posolite i pobiberite, pa svako parče premažite krem sirom. Stavite parče sira na mesom, pa preko i isečeni paradajz. Urolajte, pa obmotajte slaninom i ređajte u tepsiju. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Pospite preostalim rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus