Gulašje tradicionalno jelo čija priprema zahteva dugo krčkanje, kako bi bio što ukusniji. Obično je to nekih 2-3 sata, ali ako ste u žurbi, a i želite odlično jelo na kašiku, predlažemo vam da isprobate i španski recept za gulaš. Njemu treba manje vremena da se skuva, a Španci dodaju papriku, kisele krastavce i dimljenu kobasicu kako bi mu obogatili ukus. Ovako pripremljen gulaš će vam se sigurno dopasti, a možete da ga služite sa pire krompirom ili testeninom. 

  • Sastojci:
  • 2 crna luka
  • 1,2 kg svinjskog mesa 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 400 g seckanog pelata
  • 1 l bujona od povrća 
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 2 paprike
  • 1 dimljena kobasica
  • mirođija

Priprema:
U dubljoj šerpi propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i meso isečeno na kockice. Propržite, pa posolite i pobiberite, a onda dodajte i paradajz pire. Promšejate, pa sipajte bujon i paradajz pelat. Promešajte, smanjite vatru i poklopite, pa kuvajte nekih sat vremena. Deset minuta pred kraj kuvanja dodajte sitno seckanu papriku i kisele krastavce, promešajte i dodajte seckanu dimljenu kobasicu. U gotovo jelo dodajte seckanu mirođiju i služite. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa