OVAKO IH NISTE PUNILI DO SAD: Napravite lagani letnji obrok - MEDITERANSKE PUNJENE PAPRIKE (VIDEO)

Punjene paprike su klasično srpsko jelo, ali sada i bez mesa mogu da budu jednako ukusne.

Igy the cook

Punjene paprike sa mesom ili sirom ste sigurno pravili već, ali sada isprobajte ovaj lagani letnji obork i napunite paprike sa tunjevinom i grčkim jogurtom. 

Sastojci:

  • 6 paprika babura
  • 360 g tunjevine
  • 250 ml grčkog jogurta
  • 1 kašika senfa
  • 1 mladi luk
  • sok od pola limuna
  • 80 g kikirikija
  • 50 g kačkavalja

Prirpema:

Paprike presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220°C oko 20 minuta.
Za to vreme napravite nadev, tako što ćete pomešati tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od likumna i kikiriki. Posolite i pobiberite.
Napunite paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj i zapecite još 5 minuta na 220°C.

Pogledajte postupak pripreme...

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: igythecook