Pravo letnje jelo čija priprema vam oduzima svega 15-20 minuta. Možete ga spremiti kao prilog uz neko meso ili da jedete zasebno.
Sastojci:
- 1 velika glava karfiola
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
po želji: limunov sok, dodatno maslinovo ulje i semenke nara
Prirpema:
Karfiol isecite na 8 delova. Pomešajte tucanu papriku i kurkumu. Svaki cvet karfiola premažite uljem, a zatim i smesom od kurkume i tucane paprike. Pecite u dobro zagrejanom tiganju i naravno poklopljeno, dok karfiol ne omekša nekih 10 minuta. Povremeno promešajte. Takođe ako imate, možete da ispečete na roštilju.
Po želji prelijte limunovim sokom i dodatnim uljem i poslužite sa narom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs