ZAPEČENI KRALJEVSKI KROMPIR SA PILETINOM: Uklapa se u svačiji budžet, a nestaje sa stola čim poslužite 

Ko može da odoli zapečenom belom mesu i krompiru?

Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Ovako pripremljeno belo meso i krompir, možete spremiti dan ranije, ali možete da poslužite i za vikend ručak. Ono što je bitno je da može da se jede 2 dana, a treba vam samo malo truda. Poređajte sastojke i zapecite. Uspeva i neiskusnim domaćicama, a svi će hvaliti obrok. Sve sastojke vole svi, tako da je ova kombinacija namirnica pun pogodak. 

Posle ovako obilnog ručka, počastite se čokoladnom tortom sa plazmom.  

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea 
  • 4-5 velikih krompira
  • mlevena crvena paprika
  • beli luk 
  • origano
  • majčina dušica
  • kurkuma
  • majonez
  • sir

Priprema:

Meso isecite na deblje trake, pa posolite, pobiberite, dodajte origano, beli luk i mlevenu papriku, kao i majonez. Sve to dobro jedinite. Posudu premažite puterom, pa poređajte meso. Krompir isecite na četvrtine. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, dodajte mlevenu papriku, beli luk, origano, majčinu dušicu i ulje. Dobro sjedinite. Stavite preko mesa. Pospite rendanim sirom i opet malo majoneza sipajte preko. Pecite na 180°C nekih 50 minuta. Pospite sveže seckanom mirođijom.