RAŽNJIĆI IZ RERNE - SOS IM DAJE POSEBAN ŠMEK: Sočno meso umotano u slaninicu koja krcka, gotovi su za samo pola sata!

Za sve ljubitelje pilećeg mesa, recept za ražnjiće punjen kačkavaljem i paradajzom, a preliven soja sosom i medom.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće. Napravite ih sada sami, ali u kućnoj varijanti za svoju porodicu i prijatelje. Piletinu punjenu sirom i paradajzom prelijte mešavinom soje sosa i meda i dobićete hrskavu spolja i iznutra  mekanu piletinu. Kada budu gotovi možete ih poslužiti sa pomfritom i kupus salatom.

Sastojci:

  • 500g pilećih prsa
  • 200 g slanine
  • 50 g sira
  • 1 paradajz

Za sos:

  • 30 ml soja sosa
  • 30 ml meda

Priprema:

Piletinu isecite na tanko, izlupajte je, a onda posolite i pobiberite. Manju krišku paradajza i kačkavalja stavite na ivicu piletine, pa onda uvijajte. Piletinu umotajte u slaninu, a zatim je stavljate na štapiće za ražnjiće. Pomešaajte soja sos i med, pa time premažite piletinu i ostavite u rerni 25 minuta na 180°C da se peče.