Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće. Napravite ih sada sami, ali u kućnoj varijanti za svoju porodicu i prijatelje. Piletinu punjenu sirom i paradajzom prelijte mešavinom soje sosa i meda i dobićete hrskavu spolja i iznutra mekanu piletinu. Kada budu gotovi možete ih poslužiti sa pomfritom i kupus salatom.
Sastojci:
- 500g pilećih prsa
- 200 g slanine
- 50 g sira
- 1 paradajz
Za sos:
- 30 ml soja sosa
- 30 ml meda
Priprema:
Piletinu isecite na tanko, izlupajte je, a onda posolite i pobiberite. Manju krišku paradajza i kačkavalja stavite na ivicu piletine, pa onda uvijajte. Piletinu umotajte u slaninu, a zatim je stavljate na štapiće za ražnjiće. Pomešaajte soja sos i med, pa time premažite piletinu i ostavite u rerni 25 minuta na 180°C da se peče.