FILETE RIBE IZ RERNE SPREMITE BRZO I LAKO: Uvaljajte u rendani sir, a onda zapecite 15 minuta 

Ako volite sir, ali i i ribu onda spojite te dve namirnice i dobićete fantastičan obrok.

Printscreen/YT/Webspoon PLUS

Za laganiji ručak spremite zapečenu ribu. Kupite filete, a zatim ih uvaljajte u smesu sa sirom i začinima, pa ispecite u rerni. Poslužite je sa krompir salatom, ali i američka kupus salata se odlično slaže sa ovim jelom. Filete možete da kupite koje volite, ali isto tako ako znate da očistite ribu, možete da kupite celu. 

Sastojci:

  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1 kašičica suvog belog luka 
  • malo mirođije 
  • 80 g sira
  • 4 riblja filea (po želji) 
  • maslinovo ulje

Priprema:

Sipajte začine, seckanu mirođiju i rendani sir u posudu. Promešajte, pa uvaljajte ribu koju ste prethodno premazali sa maslinovim uljem. Stavite na pek papir i pecite na 180°C oko 15 minuta.