Kada kažete da ste za ručak spremili piletinu i krompir pire, oko stola se okupe svi neverovatnom brzinom. Sada posložite omiljeno jelo u slojevima, kao kaserolu, zajedno sa pečurkama i sirom. Da pripremite trebaće vam manje od 10 minuta, a za pečenje oko pola sata. Istopljeni sir je odličan dodatak ovom jelu i daje mu poseban šmek.
Poslužite sa salatom, a posle se počastite čokoladnim kockama.
Sastojci:
- 700 g kuvanog krompira
- 500 g pilećeg filea
- 400 g pečuraka
- 350 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
Priprema:
Krompir posolite i pobiberite, sipajte kašičicu ulja i napravite pire. Sipajte u malo nauljenu posudu i lepo poravnajte. Meso isecite na tanke šnicle, pa posolite, pobiberite, sipajte malo ulja i secakni beli luk. Dobro promešajte, pa rasporedite po pireu. Preko stavite iseckane pečurke, a zatim i rendani sir. Pecite na 180°C oko 35 minuta.