VIŠE OD 21 MILIONA LJUDI JE ODUŠEVLJENO OVIM RECEPTOM! Ćufte od mesa umotane u krompir, pa zalivene - TOPE SE U USTIMA

Jedan od najtraženijih recepata na Internetu, ne propustite da probate ćufte u krompiru zapečene u rerni!

YouTube/Screenshot/Enfes Yemek Tarifleri

Ćufte od mesa i kupusa, ušuškane u smesi od krompira, jednostavno morate da ih probate! Ovaj specijalitet do sada ima preko više od 21 miliona pregleda na YouTube-u i jedan do najtraženijih recepata na Internetu. Potrebno je malo više vremena za pripremu, ali garantujemo da će vam se isplatiti!

Evo i kako da ga pripremite...

Ćufte:

  • 150 g svežeg kupusa
  • 50g mlevene junetine
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g brašna
  • 8 g soli
  • po 1 kašika začina (biber, kumin, aleva paprika, majčina dušica)
  • 2 kašike sveže iseckanog peršuna
  • 30 ml ulja
  • 2 jajeta

Fil:

  • 5 krompira
  • 50 g čedar sira
  • 30 ml mleka
  • 4 g soli
  • 1 kašika iseckane nane
  • 1 kašika bosiljka

Preliv:

  • 60 g paradajz paste
  • 3 dl ključale vode
  • 100 g čedar sira
  • malo iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Krompire u ljusci dobro oprati, pa staviti u ključalu vodu u kuvati dok ne omekšaju. Kupus iseći na najtanje trake, pa pomešati sa mlevenim mesom, narendanim belim lukom. Dodati usitnjen crni luk i brašno, a zatim i začine. Zaliti uljem i dobro umesiti da se dobije kompaktna smesa. Dodati jaja i još jednom premesiti. Vatrostalnu posudu obložiti alu folijom i nauljiti. Vaditi rukom veće komade smese, pa oblikovati u valjuške i ređati u pleh. U sredini svakog komada mesa rukama napraviti udubljenje. Peći i rerni zagrejanoj na 220 stepeni C, otprilike 30-35 minuta.

Bareni krompir dobro usitniti, pa mu dodati čedar sir, mleko, so i začine. Sve dobro umesiti da se dobije kompaktna smesa, pa vaditi rukom i oblikovati valjuške, kao sa mesom. Valjuške od krompira stavljati u udubljenja u mesu. Paradajz pastu razmutiti u vodi pa preliti ćufte sa krompirom. Preko posuti narendan čedar i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C oko pola sata. Kad je gotovo, preko posuti iseckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa