PUNJENA GURMANSKA PLJESKAVICA: U svom domu spremite čuveni specijalitet kao iz najboljeg restorana 

Pljeskavica punjena sirom i šunkom za prave girmane koji obožavaju specijalitete od mlevenog mesa.

Shutterstock

Pljeskavica je sa pravom postala jedno od glavnih obeležja domaće kuhinje. Ne čudi nas što je uvek prva na spisku turista koji dolaze u Srbiju, kao nešto što obavezno moraju da probaju. Mi vam donosimo recept za punjenu pljeskavicu kao iz najboljeg restorana u gradu.

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 100 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 200 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim, belim lukom i ljutom papičicom, i sve još dodatno žačinite po ukusu. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Ruke nakvasite vodom, pa oblikujte pljeskavicu, u koji ćete potom staviti narendani kačkavalj i šunku. Preklopite pljeskavice, oblikujte ih ponovo i dobro pritisnite ivice. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Najbolje bi bilo da ih pržite na srednjoj temperaturi i na teflonskom tiganju ako nemate roštilj. Pecite ih dok sa obe strane do dobiju braonkastu hrskaviju koricu.

Izvor: Stvar ukusa