PUNJENA PILETINA - JEFTINO I BRZO: Topljeni sir čini piletinu sočnom i mekanom, a krastavci daju poseban šmek

Belo meso ako nije pohovano, je suvo, ali ako ga napunite sirom i šunkom biće sočno i ukusno.

Foto: Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Belo meso je zdravo i dijetalno i obavezno je u svakom jelovniku ako ste na režimu. Obično se jede grilovano ili skuvano, ali kako biste poboljšali ukus obavezno ga napunite omiljenim sastojcima i ispecite. Nije dijetalno, ali neverovatno je ukusno i sočno. Poslužite sa krompirom i salatom

Sastojci:

  • 4 pileća filea 
  • 4 parčeta šunke 
  • 3 kisela krastavčića 
  • 1 crni luka 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Krastavčiće i crni luk isecite na kolutove, a sir izrendajte. Meso presecite po sredini, kako biste napravili džep. Stavite šunku, par kolutova luka i krastavčića i onda sir. Privucite krajte džepa i zatvorite čačkalicom. Poređajte na pleh i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa