Lovačke šnicle se obično spremaju od junećeg ili svinjskog mesa koje mora biti tanko sečeno. Sos od šampinjona i luka daje mu poseban šmek, možete ih služiti uz pirinač ili pire krompir.
Sastojci:
- 500 g junećih ili svinjskih šnicli
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 čaša belog vina
- brašno
- ulje
- biber, peršun
- senf
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso da budu što tanje. Uvaljajte ih u brašno i kratko pecite na vrelom ulju sa obe strane. Naliti ih belim vinom, pobiberiti, dodati sitno iseckan beli luk i blago krčkati.
Odvojeno propržiti crni luk i pečurke. Spojiti pečurke sa šniclama i još pet minuta blago krčkati, uz povremeno dolivanje tople vode.
Izvor: Stvar ukusa