KANELONI PUNJENI MLEVENIM MESOM: Zapečeni u rerni sa dve vrste sira - jelo na kome bi vam i Italijani pozavideli

Kaneloni sa mlevenim mesom i dve vrste sira za ručak bez greške.

Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa

Punjeni kaneloni su elegantno, zasitno italijansko jelo koje se jednostavno priprema, iako ima nekoliko koraka pripreme. Kada koristite gotove kanelone, priprema se svodi na pravljenje bešamel sosa i fila za punjene kanelona. Ipak, reklo bi se da su na našoj trpezi kaneloni nepravedno zapostavljeni, te vam s toga donosimo ovaj fantastičan recept. 

Sastojci:

  • 250 g kanelona
  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 1 l soka od paradajza
  • ulje
  • so, biber
  • bosiljak

Za preliv:

  • 500 ml mleka
  • 80 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 100 g rendane mocarele

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckani luk dok se ne zastakli, pa mu dodajte mleveno meso. Pržite dok meso lepo ne porumeni, pa ulijte sok od paradajza. Začinite po ukusu, pa dodajte i bosiljak i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje. Vatrostalnu činiju premažite puterom, svaku kanelonu napunite mesom i ređajte u činiju. Za preliv rastopite puter, pa mu dodajte dve kašike brašna. Mleko zagrevajte na laganoj vatri, posolite i dodajte malo bibera, pa ga ulijte u šerpu sa puterom uz konstantno mešanje. Kuvajte dok se ne zgusne. Kanelone prelijte dobijenom smesom, pa odozgo stavite narendane sireve. Pecite na 200 C nekih sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa