MUSAKA OD KUPUSA: Sve sastojke samo pomešajte i zapecite - štedi vreme, a imaćete ručak i sutradan

Umesto sa krompirom napravite musaku sa kupusom i mlevenim mesom.

Printscreen/YT/ Lezzetli Tarifler

Musaka od kupusa i mlevenog mesa je odličan predlog za ručak ili večeru. Sve sastojke iseckate, a zatim ih pomešate i sipate u tepsiju. Toliko je jednostavno i nećete potrošiti puno vremena. Poslužite sa parčetom hleba, a posle ovako ukusnog obroka, počasitite se nekim brzim kolačem ili parčetom torte. 

Sastojci:

  • 550 g kupusa 
  • 40 ml limunovog soka 
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 pečene paprike
  • peršun
  • 3 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 350 g mlevenog mesa 
  • 2 kašike brašna 
  • 2 jajeta
  • 80 ml mleka 
  • 40 ml maslinovog ulja 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 30 g tvrdog sira 

Priprema:

Kupus isecite sitno, kao i papriku, peršun, crni i beli luk, a šargarepu izrendajte. Pomešajte sve namirnice, pa dodajte mleveno meso i sjedinite. Začinite po želji (u receptu su kurkuma, đumbir, so, biber, mlevena paprika). Dodajte i brašno, jaja, mleko, ulje i paradajz pire, pa dobro promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i poravnajte. Pospite mlevenom paprikom i pecite na 180°C dok ne dobije zlatno braon boju. Pred kraj pospite rendanim sirom i seckanim peršunom, pa vratite da se peče još pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa