Rolovana govedina bogato napunjena spanaćem i sirom

Rolovana govedina bogato napunjena spanaćem i sirom je vrlo reprezentativan obrok sa odličnom kombinacijom ukusa.

Shutterstock

Rolovana govedina bogato napunjena spanaćem i sirom može da se servira i jede bez sosa. Dobar izbor jela za svečane prilike, ali i za svaki dan. Ukoliko volite govedinu, možda ćete želeti da vidite kako se prave govedina i brokoli sa rezancima. Evo kako da napravite rolovanu govedinu sa sirom i spanaćem!

Sastojci:

Za govedinu:

  • 1 kg goveđeg filea
  • so, biber i beli luk u prahu, po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za fil:

  • 130 g belog sira od punomasnog mleka
  • 130 g iseckane mocarele
  • 40 g rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 150 g spanaća
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice soli

Recept za rolovanu govedinu bogato napunjenu spanaćem i sirom:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite govedinu na dasku za sečenje i koristeći oštar nož isecite file na pola horizontalno, ne do kraja, a zatim je otvorite kao knjigu da biste udvostručili širinu. Izlupajte čekićem za omekšavanje mesa, do ujednačene debljine i začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.

Blanširajte spanać vrlo kratko, a potom ga iseckajte i višak tečnosti iscedite. Pomešajte sastojke za fil u posudi (sir, jaje...), dok se dobro ne sjedine. Počevši od spoljne desne ivice filea, rasporedite fil do leve strane. Umotajte meso kao rolat, s desna na levo.

Koristeći kuhinjski kanap, uvežite mesni rolat. Stavite rolovani goveđi file na pleh obložen papirom za pečenje. Istrljajte površinu maslinovim uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30-40 minuta, a zatim još oko 3-5 minuta da se zarumeni. Izvadite iz rerne i prekrijte aluminijumskom folijom, pa ostavite da odstoji oko 15 minuta pre nego što ga isečete.

Pročitajte kako da napravite lažni biftek Stroganov

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Lazanje u jednoj posudi  TikTok/recipebyanne

StvarUkusa/L.S.