Pohovano pileće belo meso sa kiselom pavlakom i mirođijom

Pohovana piletina na malo drugačiji način će vam se toliko dopasti da ćete stalno da je pravite tako.

Shutterstock

Pohovano pileće belo meso je jedno od najčešće pravljenih jela, ali u ovom receptu se pravi tako što se uvalja u kiselu pavlaku sa mirođijom, a nakon toga u prezle. Ako volite belo meso, možda ćete želeti da napravite i pastu sa belim mesom i paradajzom. Evo i kako da napravite pohovano pileće meso sa kiselom pavlakom i mirođijom!

Sastojci:

  • 4 pileća filea, osušena papirnim ubrusom
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 limun, očišćen od kore i isečen na četvrtine
  • 60 ml pavlake
  • 3 kašike tanko isečenog vlašca, za ukras
  • 1 kašika sitno seckane sveže mirođije
  • 2 kašike belog luka u prahu
  • 180 g prezle
  • Ulje

Recept za pohovano pileće belo meso sa kiselom pavalakom i mirođijom

Pileće kotlete začinite solju i biberom. U srednjoj činiji pomešajte limunovu koricu, kiselu pavlaku, vlašac, mirođiju i 1 kašiku belog luka u prahu. Dodajte piletinu i dobro premažite.Pokrijte i stavite u frižider na 1 sat ili preko noći. Kada ste spremni da pržite piletinu, pomešajte prezle i preostalu 1 kašiku belog luka u prahu, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Svaki komad piletine uvaljajte u prezle. Ravnomerno premažite sa obe strane i prebaciti u pleh ili tanjir. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.

U serijama pržite piletinu do zlatno smeđe boje, oko 4 minuta po strani, smanjujući temperaturu ako je potrebno. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom i pospite solju. Servirajte sa kiselom pavlakom, krompirom i pospite sve mirođijom.

Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom  Instagram/sara.haven

StvarUkusa/L.S.