File minjon se pravi sa balzamiko prelivom od crnog vina i balzamiko sirćeta. Ako volite junetinu možda ćete želeti da napravite i dinstanu junetinu sa kolutovima luka. Crno vino i balzamiko sirće čine bogat preliv za juneći biftek. Možete da ga servirate sa šparglama i crvenim krompirom. Evo i kako da napravite file minjon sa balzamiko prelivom:
Sastojci:
- 120 g junećeg bifteka
- ½ kašičice bibera ili po ukusu
- So po ukusu
- 30 ml balzamiko sirćeta
- 30 ml suvog crvenogvina
Recept za file minjon sa balzamiko galzurom:
Obe strane junećeg bifteka pospite biberom i solju. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Pržite junetinu u vrelom tiganju dok ne porumeni, oko 1 minut po strani. Smanjite vatru na srednje nisku i sipajte balzamiko sirće i crno vino. Pokrijte i dinstajte 4 minuta. Okrenite bifteke i prelijte sosom; poklopite i dinstajte još 4 minuta. Izvadite ih na dva zagrejana tanjira. Svaki biftek prelijte kašikom preliva i odmah servirajte. Uživajte!
Pročitajte i kako se pravi junetina sa brokolijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.