Ćureće ćufte za štedljive domaćice

Ćureće ćufte su idealne za sve osobe koje ne vole crveno meso i lako se prave.

Shutterstock

Ćureće ćufte predstavljaju idealan obrok, jer su začinjene, a uz to ćuretina je vrlo povoljna. Ukoliko volite ovu vrstu mesa možda ćete želeti da napravite i batake sa mladim krompirom u pivu. Evo i kako da napravite ćufte!

Sastojci:

  • 1 kg mlevene ćuretine
  • 130 g hlebnih mrvica
  • 80 g sitno iseckanog luka
  • 60 g sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 2 velika jajeta
  • 3 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 2 kašičice paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • 30 ml ulja (za prženje)

Recept za ćureće ćufte za štedljive domaćice:

U velikoj posudi pomešajte mlevenu ćuretinu, mrvice hleba, luk, peršun, jaja, beli luk, paradajz sos, bosiljak, origano, so i biber.

Dobro promešajte rukama. Oblikujte smesu u ćuftice. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom radi lakšeg čišćenja. Poređajte ćufte, premažite ih uljem i pecite dok ne porumene i ne dobiju hrskave ivice, oko 15 do 20 minuta.

Pročitajte kako se pravi svečani ćureći rolat sa začinskim biljem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pileće ćufte iz blendera  Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa/L.S.