Belo meso spada u zdravija, ali i jeftinija. Od njega možete da pripremate različita jela, a mi vam danas donosimo jednostavan recept. Napravite belo meso po kineskom receptu sa susamom u slatko-kiselom sosu. Dovoljno je da ga poslužite sa pirinčem ili salatom.
Sastojci:
- 800 g belog mesa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 jaje
- 1 kašika brašna ili skroba
- Za preliv:
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika susama
- 1 kašičica meda
Recept za kinesko belo meso sa susamom:
Isecite belo meso na kockice, pa pobiberite, posolite, sipajte sirće i dodajte jaje i brašno. Sve dobro sjedinite, pa marinirajte nekih 20 minuta. U drugoj posudi pomešajte sojin sos, jabukovo sirće, susam i med i sve lepo sjedinite. U tiganju propržite meso sa obe strane, pa sipajte sos i nastavite da pržite još nekih 5 minuta, uz neprestano mešanje.
Pročitajte i ovo: Belo meso sa brokolijem i pirinčem
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.