Kako se pravi kinesko belo meso sa susamom

Za ručak napravite belo meso u slatko-kiselom sosu po kineskom receptu.

Printscreen/YT/DozusCook

Belo meso spada u zdravija, ali i jeftinija. Od njega možete da pripremate različita jela, a mi vam danas donosimo jednostavan recept. Napravite belo meso po kineskom receptu sa susamom u slatko-kiselom sosu. Dovoljno je da ga poslužite sa pirinčem ili salatom. 

Sastojci: 

  • 800 g belog mesa 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1 kašika jabukovog sirćeta 
  • 1 jaje 
  • 1 kašika brašna ili skroba
  • Za preliv:
  • 4 kašike soja sosa 
  • 1 kašika jabukovog sirćeta 
  • 1 kašika susama 
  • 1 kašičica meda

Recept za kinesko belo meso sa susamom: 

Isecite belo meso na kockice, pa pobiberite, posolite, sipajte sirće i dodajte jaje i brašno. Sve dobro sjedinite, pa marinirajte nekih 20 minuta. U drugoj posudi pomešajte sojin sos, jabukovo sirće, susam i med i sve lepo sjedinite. U tiganju propržite meso sa obe strane, pa sipajte sos i nastavite da pržite još nekih 5 minuta, uz neprestano mešanje. 

Pročitajte i ovo: Belo meso sa brokolijem i pirinčem

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje  TikTok/hungryhappens

StvarUkusa/S.B.