Pileći filei pohovani sa prezlom, karijem i kurkumom

Klasične šnicle dobijaju potpuno drugačiji ukus zahvaljujući ovim začinima, ali pazite da ne stavite više nego što je u receptu.

Shutterstock

Pileći filei pohovani sa prezlom, karijem i kurkumom su vrlo aromatični i možete da ih servirate uz pire ili kuvani krompir. Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i prženu piletinu sa crveni sočivom. Evo i kako da napravite phovane filee!

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 1½ kašika blagog karija u prahu
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 3 jajeta, lagano umućena
  • 250 g prezli
  • 4 pileća filea
  • Ulje za prženje
  • 280 g grčkog jogurta
  • Kašičica mlevenog kima
  • Sok od ½ limuna, plus kriške za serviranje

Recpet za pileće filee pohovane sa prezlom, karijem i kurkumom:

Stavite brašno na tanjir i umešajte kari u prahu, kurkumu i 1 kašičicu soli. Stavite jaja u veliku činiju i prezle na veliku tacnu. Stavite pileći file između 2 lista plastične folije ili 2 papira za pečenje i oklagijom izvucite na debljinu od 1 cm.

Provucite filee kroz začinjeno brašno, zatim umočite u jaja i pustite da višak iscuri, a zatim utisnite u prezle. Ohladite 15 minuta.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite šnicle pržite 5-7 minuta sa svake strane dok ne postanu hrskave i ne dobiju zlatnu boju.

Grčki jogurt u činiji pomešajte sa kimom, limunovim sokom, solju i biberom. Šnicle servirajte sa jogurtom od kima i kriškama limuna.

Pročitajte kako se pravi začinjena piletina sa jagodama i ljutikom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

rolovana piletina sa pesto sosom   instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.