Krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata

Krmenadle mogu da se pripremaju sa različitim sosovima, a u ovom receptu se koristi džem od kajsija.

Shutterstock

Krmenadle se pripremaju na gril tiganju, potrebno je samo da prethodno pripremite sos. Kombinujte sastojke po svojoj želji, ukoliko imate preferencije. Ukoliko volite svinjsko meso, možda ćete želeti da napravite i pečenu svinjetinu sa sosom od šljiva. Evo i kako da napravite krmenadle u sosu!

Sastojci:

  • 40 ml sosaza roštilj
  • 60 g džema od kajsije
  • 1 kašika kukuruznog sirupa
  • 1 kašičica pripremljenog senfa
  • 1/4 kašičice mlevenih karanfilića
  • 6 krmenadli sa kostima, svaka oko 200 g (debljine 3/4 inča i po 8 unci)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera

Recept za krmenadlu sa voćnim prelivom:

U maloj činiji pomešajte sos za roštilj, džem od kajsija, kukuruzni sirup, senf i mleveni karanfilić, pa ostavite po strani. Svinjske kotlete pospite solju i biberom. Na lagano nauljenom gril roštilju pecite poklopljene krmenadle na srednjoj vatri, 4-5 minuta sa svake strane, često podlivajući mešavinom sosa. Ostavite meso da odstoji 5 minuta pre serviranja. Možete da servirate sa iseckanim svežim kajsijama. Uživajte!

Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

rolovane svinjske krmenadle  instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.