Sastojci:
- 900 ml povrtnog bujona
- 125 g brokolija, iseckanog na cvetove
- 25 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, sitno isečen
- 150 g pirinča
- 75 g graška (svež ili smrznut)
- 50 g bebi spanaća, seckanog
- 40 g tvrdog sira, sitno narendanog
- vlašac, iseckan da se napravi 1 tbsp
- nana, iseckana da se napravi 1 tbsp
- 1 limun, sa korom
Recept za rižoto sa brokolijem i graškom:
Za ovaj rižoto zagrejte bujon u šerpi, dok ne provri. Blanširajte brokoli u bujonu 30 sekundi, a zatim ga ocedite. Otopite komad putera sa maslinovim uljem u velikom, dubokom tiganju, a zatim propržite luk 8-10 minuta ili dok ne omekša. Dodajte pirinač i nastavite da pržite i mešate nekoliko minuta.
Dodajte bujon u pirinač, dok ne postane kremast, a zatim dodajte sve povrće, uključujući blanširani brokoli, i dinstajte 1 minut. Umešajte preostali puter, sir, začinsko bilje i limunovu koricu, začinite i stavite poklopac. Ostavite da odstoji 3 minuta, a zatim servirajte u toplim činijama sa dodatnim sirom, ako želite. Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa slaninom, jajima i sirom.
Pročitajte kako se pravi lagani rižoto sa tikvicom i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa