Sastojci:
- 450 g pileće džigerice
- 230 g svežeg sira
- 60 ml paradajz pirea
- 4 čena belog luka, sitno iseckanih
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 kašike belog vina
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice tucane paprike
Recept za pileću džigericu sa svežim sirom:
Za pileću džigericu sa svežim sirom prvo zagrejte rernu na 200ºC. U tiganju zagrejte ulje sa malo tucane paprike. Džigericu isecite na komade veličine zalogaja i pržite je dok ne porumeni. Dodajte beli luk, origano, majčinu dušicu i ostatak tucane paprike.
Promešajte ih nekoliko puta, a kada se aroma oslobodi dodajte vino. Nakon što se vino upije, dodajte paradajz pire. Pustite da se krčka par minuta. Dodajte sveži sir i so. Sve pomešajte i ostavite da se krčka još nekoliko minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od džigerice.
Pročitajte kako se pravi jeftina i gurmanska džigerica sa lukom za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa