Recept za pileću džigericu sa svežim sirom

Pileća džigerica sa svežim sirom je jak ručak sa kojim možete da servirate osvežavajuću salatu po izboru.

Print screen / You Tube / Always Yummy!

Sastojci:

  • 450 g pileće džigerice
  • 230 g svežeg sira
  • 60 ml paradajz pirea
  • 4 čena belog luka, sitno iseckanih
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice tucane paprike

Recept za pileću džigericu sa svežim sirom:

Za pileću džigericu sa svežim sirom prvo zagrejte rernu na 200ºC. U tiganju zagrejte ulje sa malo tucane paprike. Džigericu isecite na komade veličine zalogaja i pržite je dok ne porumeni. Dodajte beli luk, origano, majčinu dušicu i ostatak tucane paprike.

Promešajte ih nekoliko puta, a kada se aroma oslobodi dodajte vino. Nakon što se vino upije, dodajte paradajz pire. Pustite da se krčka par minuta. Dodajte sveži sir i so. Sve pomešajte i ostavite da se krčka još nekoliko minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od džigerice.

Pročitajte kako se pravi jeftina i gurmanska džigerica sa lukom za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom  Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa