Mediteranski pasulj sa piletinom

Mediteranski pasulj sa piletinom je jelo na kašiku, koje je idealan ručak za svaki dan i za celu porodicu.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 luk sitno isečen
  • 3 šargarepe, sitno isečene
  • 3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
  • 1 kašičica sveže majčine dušice
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 1 lovorov list
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 400 g belog pasulja
  • šaka svežeg peršuna, iseckanog

Pogledajte kako se pravi paprikaš:

This browser does not support the video element.

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja   instagram/nutritionbyamber

Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:

Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).

Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.

Pročitajte kako da napravite i čorbu od pasulja s kobasicom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za svinjski paprikaš  Kurir

StvarUkusa