Letnji goveđi gulaš

Uživaćete u letnjem goveđem gulašu sa tikvicama i paprikama, jer se vrlo jednostavno priprema, a meso se dobro skuva i samo odvaja.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 2 krompira srednje veličine
  • 250 ml paradajz sosa
  • 250 ml vode
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 veći luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica soli i crvene paprike u prahu
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1 kašičica kima i mente
  • 500 g govedine isečene na kockice

Recept za pržene kockice goveđeg mesa sa povrćem:

Za ovaj gulaš prvo ispržite meso iseckano na kockice sa 3 kašike ulja, dok ne pusti vodu (15 minuta na srednjoj vatri), dodajte pola čaše vode i dinstajte oko 15 minuta dok ponovo ne upije vodu.

U međuvremenu, iseckajte tikvice, papriku i krompir i propržite ih jedno po jedno. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i paradajz pastu u meso i pržite (1 minut).

Zatim dodati paradajz sos, začine, prženo povrće, krompir i 250 ml vode i promešajte. Pokrijte tiganj i kuvajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima.

Pročitajte kako se pravi začinjeni povrtni gulaš za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!  Kurir televizija

StvarUkusa