Svinjski file u sosu od šljiva, idealan za ručak

Svinjski file u sosu od šljiva je odličan izbor obroka kada ste gladni, a želite nešto malo drugačije.

Print screen / You Tube / Food Wishes

Sastojci:

  • 60 ml soka od jabuke
  • 60 ml soja sosa
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica sušene mirođije
  • 1 kašičica sitno naseckanog đumbira
  • 450 g svinjskog filea

Za sos:

  • 60 g šljiva
  • 30 g sitno seckanog luka
  • 30 g kajsija
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike soka od jabuka
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike kečapa
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan

Recept za svinjski file u svežem sosu od šljiva:

Za svinjski file u maloj posudi pomešajte prvih šest sastojaka (sok od jabuke, soja sos, beli luk, senf, mirođiju i đumbir). Sipajte 91 g u veliku plastičnu vreću koja se može zatvoriti, pa dodajte svinjetinu. Zatvorite vreću i stavite u frižider na najmanje 2 sata. Pokrijte i ohladite preostalu marinadu za podlivanje.

Ocedite svinjetinu iz marinade i bacite marinadu. Stavite svinjske filee na rešetku u plitku posudu za pečenje. Pecite, nepokriveno, na 220° 40-45 minuta, dva puta podlijevajući rezervisanom marinadom.

U maloj šerpi pomešajte sastojke za sos i pustite da proključa. Smanjite toplotu; dinstajte, nepokriveno 10 minuta. Pustite svinjetinu da odstoji 5 minuta pre sečenja. Servirajte sa sosom od šljiva. Možda ćete želeti da napravite i najsočniji svinjski file za celu porodicu.

Pročitajte kako da napravite svinjski file spreman za 10 minuta

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU  Instagram/kalejunkie

StvarUkusa