Sastojci:
Za paradajz sos:
- 3 čena belog luka, iseckana
- 1 lovorov list
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 30 ml ulja
- 700 g paradajza
Za ćufte:
- 2 parčeta hleba
- 60 ml mleka
- 450 g mlevenog mesa
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 čen belog luka, sitno isečen
- 10 g seckanog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice sušenog origana
- 1/4 kašičice tucane crvene paprike
Recept za domaće ćufte u paradajz sosu:
Kako biste napravili ćufte u paradajz sosu, prvo napravite sos. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri lagano propržite beli luk na ulju sa lovorovim listom i tucanom crvenom paprikom. Dodajte paradajz i dinstajte 30 minuta. Kada počne da se raspada, grubo izgnječite paradajz gnječilicom za krompir. Začinite solju i biberom. Čuvajte na toplom.
U međuvremenu, u blenderu izmrvite hleb. U velikoj posudi potopite mrvice hleba u mleko 5 minuta. Dodajte preostale sastojke i rukama dobro promešajte. Nauljenim rukama oblikujte svaku ćuftu koristeći 2 kašike mešavine za jednu ćuftu.
Stavite ćufte u paradajz sos, poklopite i kuvajte 10 minuta na nižoj vatri, okrećući ih nekoliko puta tokom kuvanja. Skinite poklopac i nastavite da kuvate 10 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće ćufte sa povrćem i začinima.
Pročitajte kako se prave ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa