Slatko-ljute krmenadle sa krompirom zapečene u rerni

Slatko-ljute krmenadle sa krompirom zapečene u rerni se premazuju mešavinom meda i senfa i vrlo su sočne.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mladog krompira, prepolovljeno
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 6 čenova belog luka, sitno naseckanih
  • šaka majčine dušice
  • 6 kašika meda
  • 6 kašika senfa
  • 4 svinjske krmenadle sa kostima (oko 250 g svaka)

Recept za krmenadle sa krompirom zapečene u rerni:

Za krmenadle sa krompirom zagrejte rernu na 200 C. Krompir, ulje, beli luk i majčinu dušicu stavite na plitku tepsiju i promešajte rukama da se premažu uljem. Dobro začinite.

Umutite med i senf u maloj činiji. Svinjske krmenadle posolite i pobiberite, a zatim premažite polovinom marinade. Pecite 35 minuta dok krompir ne omekša.

Okrenite krmenadle i prelijte preostaljom marinadom. Nastavite da pečete još 10 minuta. Servirajte i uživajte u ovom jednostavnom ručku. Možda ćete želeti da napravite i krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata.

Pročitajte i kako se prave krmenadle u sosu od šampinjona

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako  Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa