Sastojci:
- 1 kg mladog krompira, prepolovljeno
- 4 kašike maslinovog ulja
- 6 čenova belog luka, sitno naseckanih
- šaka majčine dušice
- 6 kašika meda
- 6 kašika senfa
- 4 svinjske krmenadle sa kostima (oko 250 g svaka)
Recept za krmenadle sa krompirom zapečene u rerni:
Za krmenadle sa krompirom zagrejte rernu na 200 C. Krompir, ulje, beli luk i majčinu dušicu stavite na plitku tepsiju i promešajte rukama da se premažu uljem. Dobro začinite.
Umutite med i senf u maloj činiji. Svinjske krmenadle posolite i pobiberite, a zatim premažite polovinom marinade. Pecite 35 minuta dok krompir ne omekša.
Okrenite krmenadle i prelijte preostaljom marinadom. Nastavite da pečete još 10 minuta. Servirajte i uživajte u ovom jednostavnom ručku. Možda ćete želeti da napravite i krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata.
Pročitajte i kako se prave krmenadle u sosu od šampinjona
BONUS VIDEO
StvarUkusa