Pečurke sunčanice sa kačkavaljem i slaninom

Pečurke sunčanice su ukusne same po sebi, zbog prirodne arome badema a pripremljena sa kačkavaljem i slaninom je pravi specijalitet.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 velike pečurke sunčanice, skinute stabljike
  • 50 g slanine ili pancete isečene na kockice
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • 100 g kačkavalja, narendanog
  • ¼ kašičice senfa u prahu
  • malo vorčesterskog sosa

Recept za pečurke sunčanice sa kačkavaljem i slaninom:

Kako biste napravili pečurke sunčanice, prvo koristeći četku za pecivo vrlo pažljivo očistite kapice pečuraka. Zagrejte roštilj na najvišu postavku. Tiganj nauljite i stavite slaninu u hladan tiganj, a zatim na srednju vatru. Kada mast počne da curi, pojačajte toplotu. Kada slanina postane hrskava i zlatno smeđa, izvadite je šupljikavom kašikom i stavite na stranu.

U istom tiganju na vatri pržite prvu kapicu pečurke sunčanice sa vrhom nagore. Pržite oko pet minuta dok "škrge" ne dobiju zlatno smeđu boju, pritiskajući s vremena na vreme. Okrenite pečurke, ubacite još malo slanine u tiganj i pržite nekoliko minuta na strani kože, držeći toplotu na prilično visokoj temperaturi.

U međuvremenu pomešajte jaje, mleko, kačkavalj, senf u prahu, vorčester sos i slaninu. Kada je prva kapica pečuraka gotova, kašičicom prelijte polovinu smese, nagomilajte je u sredini kapice i ostavite naokolo jedan centimetar slobodnog prostra. Stavite tiganj u rernu na gornju rešetku i pecite oko 5 minuta dok preliv ne poprimi zlatnu boju i ne nabubri. Servirajte odmah, a na isti način pripremite i drugu kapicu pečurke. Možda ćete želeti da napravite i gurmanske pečurke punjene mlevenim mesom.

Pročitajte kako da napravite pržene pečurke u kremastom sosu od pavlake i sira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pita sa pečurkama  instagram/cookistwow

StvarUkusa