Sastojci:
- 2 velike pečurke sunčanice, skinute stabljike
- 50 g slanine ili pancete isečene na kockice
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- 100 g kačkavalja, narendanog
- ¼ kašičice senfa u prahu
- malo vorčesterskog sosa
Recept za pečurke sunčanice sa kačkavaljem i slaninom:
Kako biste napravili pečurke sunčanice, prvo koristeći četku za pecivo vrlo pažljivo očistite kapice pečuraka. Zagrejte roštilj na najvišu postavku. Tiganj nauljite i stavite slaninu u hladan tiganj, a zatim na srednju vatru. Kada mast počne da curi, pojačajte toplotu. Kada slanina postane hrskava i zlatno smeđa, izvadite je šupljikavom kašikom i stavite na stranu.
U istom tiganju na vatri pržite prvu kapicu pečurke sunčanice sa vrhom nagore. Pržite oko pet minuta dok "škrge" ne dobiju zlatno smeđu boju, pritiskajući s vremena na vreme. Okrenite pečurke, ubacite još malo slanine u tiganj i pržite nekoliko minuta na strani kože, držeći toplotu na prilično visokoj temperaturi.
U međuvremenu pomešajte jaje, mleko, kačkavalj, senf u prahu, vorčester sos i slaninu. Kada je prva kapica pečuraka gotova, kašičicom prelijte polovinu smese, nagomilajte je u sredini kapice i ostavite naokolo jedan centimetar slobodnog prostra. Stavite tiganj u rernu na gornju rešetku i pecite oko 5 minuta dok preliv ne poprimi zlatnu boju i ne nabubri. Servirajte odmah, a na isti način pripremite i drugu kapicu pečurke. Možda ćete želeti da napravite i gurmanske pečurke punjene mlevenim mesom.
Pročitajte kako da napravite pržene pečurke u kremastom sosu od pavlake i sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa