Sastojci:
- 2 kašike putera
- 2 velike šargarepe, oljuštene i isečene na kolutiće
- 1 stabljika celera, seckana
- so, po ukusu
- sveže mleveni crni biber
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašika višenamenskog brašna
- 680 g pilećeg fiela
- 3 grančice sveže majčine dušice
- 1 lovorov list
- 340 g krompira, nasečenog na četvrtine
- 700 ml pilećeg bujona
- sveže seckani peršun, za ukras
Recept za pileći gulaš sa povrćem:
Za pileći gulaš u velikom loncu na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte šargarepu i celer i začinite solju i biberom. Pržite, često mešajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
Dodajte brašno i mešajte dok se povrće ne obloži, a zatim dodajte piletinu, majčinu dušicu, lovorov list, krompir i bujon. Začinite solju i biberom. Stavite mešavinu na laganu vatru i kuvajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krompir ne omekša, 15 minuta.
Skinite sa vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Koristeći dve viljuške, isecite je na male komade i vratite u šerpu. Pre serviranja ukrasite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od vrganja sa bešamel sosom.
Pročitajte kako se pravi gulaš od patlidžana i mlevenog mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa