Sastojci:
- 400 g taljatela
- 200 g pileće džigerice
- ½ belog luka oljuštenog i sitno iseckanog
- 50 g putera
- 2 žumanca
- 1 lovorov list
- 3-5 listova žalfije po želji
- 100 ml pilećeg bujona (100 ml)
- 3 kašike mleka
- 50 g rendanog kačkavalja
- prstohvat sveže narendanog muskatnog oraščića
Recept za taljatele sa pilećom džigericom:
Kako biste napravili taljatele na ovaj način, prvo očistite i isecite pileću džigericu na komade i uklonite što više masnog. U tiganju istopite puter, dodajte luk i pržite dok ne postane providan. Dodajte pileću džigericu, lovorov list i žalfiju.
Pržite džigericu dok ne počne blago da rumeni sa obe strane. Dodajte bujon i smanjite vatru. Kuvajte još 15 minuta. U međuvremenu stavite šerpu posoljene vode da provri za testeninu. Skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju.
Izvadite lovorov list iz džigerice i dodajte so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte još 5 minuta. U činiji umutite žumanca sa kačkavaljem i mlekom. Procedite testeninu i prebacite je pravo u posudu sa dovoljno prostora za mešanje.
Dodajte jaje i sir u testeninu i dobro promešajte da dobijete kremastu konzistenciju. Ovo uradite prilično brzo, dok je testenina još vruća. Stavite testeninu na tanjire i prelijte sosom od džigerice. Servirajte odmah sa još malo rendanog kačkavalja i bibera po potrebi. Možda ćete želeti da napravite i stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama.
Pročitajte kako da napravite i goveđe ćufte sa taljatelama
BONUS VIDEO
StvarUkusa