Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u celom svetu, a iz te zemlje nam dolaze neki od najlepših recepata. Ako volite paste, onda napravite taljatele sa ribom u paradajz sosu. Ništa ukusnije niste probali, a možete da ih jedete i ako postite, samo obične taljatele zamenite posnim. Takođe, ako volite sami da pravite testeninu, pročitajte i kao da napravite taljatele od samo 2 sastojka.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 600 g fileta ribe po izboru 
  • 400 g taljatela 
  • 350 g seckanog pelata 
  • 1/2 čaše belog vina 
  • 10 čeri paradajza
  • 1 kašičica ljute crvene paprike 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 
Isecite crni i beli luk, pa kratko propržite na malo ulja. Kada luk omešajte dodajte filete ribe koju ste iseckali, pa posolite, pobiberite i pospite ljutom crvenom paprikom. Promešajte, pa kada se riba proprži sipajte belo vino. Promešajte i kuvajte dok vino ne ispari. Zatim dodajte čeri paradajz isečen na četvrtine i sipajte pelat. Promešajte, posolite i kuvajte još 10 minuta. Za to vreme skuvajte taljatele. U zgusnut nadev dodajte 2-3 kutlače vode u kojoj su se kuvale taljatele, a zatim dodajte proceđenu testeninu i promešajte. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa