Lignjesu često na trpezi u toku posta, a njihova priprema ume da bude malo zahteva.Ako predugo pečete ili pržite lignje one mogu da budu gumene i tada niste ništa uradili. Ali, postoje trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice, a učiniće morske plodove savršeno ukusnim. Ako volite da ih jedete pohovane i pržene tajna je u tome da ih kratko marinirate u skrobu, jer će tako biti hrksavije, a ako ih pržite samo minut, ne rizikujete da postanu gumene. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg lignji
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 4 kašike kukuruznog skroba +1/2 šolje
- 1 šolja brašna
Priprema:
Lignje očistite i isecite na tanke kolutove. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte, a onda pospite kukuruznim skrobom (4 kašike). Dobro sjedintie i ostavite par minuta da odstoje. U posudi pomešajte brašno i skrob (1/2 šolje), pa posolite i pobiberite. Dodajte lignje, poklopite i dobro protresite da ih smesa lepo obloži. U tiganju zagrejte dosta ulja, pa pržite lignje samo minut (kako ne bi postale gumene). Vadite ih na ubrus da se ocede.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus