Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ crvenog luka, tanko isečenog
- 400 g seckanog paradajza
- 1 kašika meda
- 1 mala crvena ljuta papričica, očišćena od semena i sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ½ kašičice paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 150 g blitve ili spanaća, grubo iseckanog
- 10 g svežeg peršuna, sitno iseckanog
Recept za zapečeni pasulj na grčki način:
Za zapečeni pasulj prvo zagrejte rernu na 200C / 180C sa ventilatorom. Zagrejte ulje u velikoj vatrostalnoj psoudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i začinite solju i biberom. Pržite 2-3 minuta dok ne omekša.
Dodajte paradajz, med, ljutu papriku, cimet, papriku i origano. Krčkajte nekoliko minuta. Umešajte pasulj i zelje. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta dok ivice ne porumene. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pasulj sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako da napravite i mediteranski pasulj sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa