Jednostavan juneći gulaš

Juneći gulaš se brzo i lako pravi, a prepun je povrća i savršeno toplo jelo na kašiku.

prt scr / yt / spendwithpennies

Sastojci:

  • 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 3 kašike ulja
  • 1 crni luk seckani
  • 1,4 l goveđeg bujona
  • 120 ml crvenog vina po želji
  • 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
  • 4 šargarepe isečene na komade
  • 4 rebra celera isečena na komade
  • 3 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
  • 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
  • 2 kašike vode ili po potrebi
  • 178 g graška

Recept za jednostavni juneći gulaš:

Kako biste napravili juneći gulaš pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber. Ubacite junetinu u mešavinu brašna. Zagrejte ulje u loncu. Pržite meso i luk dok ne porumene. Dodajte goveđi bujon i crno vino.

Umešajte sve preostale sastojke osim graška, kukuruznog skroba i vode. Smanjite toplotu na srednju, pokrijte i kuvajte 1 sat ili dok junetina ne omekša, do 90 minuta. Pomešajte jednake delove kukuruznog skroba i vode da napravite kašu.

Polako dodajte kašu u ključalu čorbu da postignete željenu konzistenciju. Umešajte grašak i dinstajte 5-10 minuta pre serviranja. Začinite solju i biberom po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.

Pročitajte kako da napravite gulaš od vrganja sa bešamel sosom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!  kurir televizija

StvarUkusa